Ronde van Wolder

Bij de recreanten reed de delegatie van Dutch Mountains een zeer sterke koers. Christiaan Riemens, Mark Knoops en Peter Roozemond reden halfweg de wedstrijd vooruit samen met voormalig Grieks kampioen tijdrijden Neofytos Sakellaridis. Roozemond wist de koers vervolgens keurig af te maken door de sprint-a-deux te winnen van Sakellardis.

De wedstrijd bij de mannen zonder licentie kenmerkte zich door de relatieve grote groep renners die samenbleven. Van deze groep wist Guus Schutte van NSWV Mercurius in de finale weg te rijden, waardoor hij glorieus solo over de finish kwam.

Met deze soloactie was de toon voor de dag meteen gezet. Zowel de koers bij de dames als bij de heren met licentie werd namelijk al vrij vroeg beslist doordat de sterkste man en vrouw uit de koers het hazenpad kozen. Bij de dames was het Esmee Peperkamp, eveneens van Mercurius, die solo iedereen kapot reed, en bij de mannen wist Lars Quaedvlieg hetzelfde te flikken door zijn turboHansvetmotor aan te zetten. Chapeau!

Geef een reactie