DM Classic Lustrum editie 2019

Op 22 juni jl. is de Dm Classic editie 2019 weer verreden. Om direct met de deur in huis te vallen: de dag was een groot succes!

Mooie wegen, lekker eten, goed gezelschap en zware benen maakten de dag genieten. De start bij het boothuis van Saurus was goed georganiseerd met heerlijke vlaai en koffie om de benen en energie nog even te versterken. Daarna zou de tocht voor alle groepen beginnen. Uw schrijver reed zelf mee met de snelle 150 groep. Bij de meesten van deze groep waren de benen al in de winter klaargestoomd voor deze dag, dus u kunt zich voorstellen dat het tempo niet ‘relaxed’ te noemen was. Iedereen ging goed mee over de eerste kilometers en op de eerste klimmen bleef iedereen er goed bij, de tragere groepen werden snel ingehaald en achtergelaten; Koers is koers. Uw schrijver miste een paar bochten, maar wist het goed te redden.

Eenmaal aangekomen in België werden de eersten gelost op enkele klimmen onder beulswerk van Lars Quaedvlieg en Twan van der Borgh. De Camerig was een waar slachtveld, maar uiteindelijk haalde iedereen makkelijk de tussenstop in Bocholtz. Geweldig gevonden door Phil, goed eten en lekkere verfrissingen. Aangesterkte zijnde vertrok iedereen voor het tweede deel van de tour. Op de Vaalserberg werd er met een soort van handrem op gereden zodat iedereen het eten kon verwerken, maar daarna ging de gaskraan weer open. Door de vele smalle weggetjes kon echter met gedachten aan veiligheid niet vol gereden worden in de afdalingen. Na de 155 kilometer volbracht te hebben, kwamen we aan bij het boothuis van Saurus voor de 2e keer op de dag. Bij de supermarkt werd nog wat eten ingeslagen om de uren tot de BBQ door te komen.

Over de BBQ zelf, die was goed gevuld. Mooie hoeveelheden vlees voor de liefhebbers en ook grote hoeveelheden groenten zodat iedereen met een verzadigd en gelukkig gevoel weer verder kon. Sommigen moesten nog helemaal naar Eys terugfietsen en haalden dus wel dik 200 km op deze dag, kudos!

Doei doei!

Geef een antwoord