Andere sporten?

SCOREN!

UM Sport

Dutch Mountains heeft veel sportieve leden die naast het fietsen ook graag andere sporten beoefenen. Zo is er een aantal leden dat ook lid is van Uros (hardlopen) en/of Ferro Mosae (triatlon) en sport een groot deel ook bij UM Sport (bv. Spinninglessen, fitness, zaalvoetbal en conditie– en krachttraining). Leden van Dutch Mountains zijn verplicht een sportkaart te kopen, waardoor je meteen lid wordt van UM Sport en gebruik kunt maken van de mogelijkheden die UM Sport biedt.

Bata_1Batavierenrace

DM doet elk jaar ook mee met de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop. Studenten rennen in teams van hun studentenvereniging van Nijmegen naar Enschede. Verder stuurt de universiteit ook een team met de beste renners van Maastricht waarvoor regelmatig ook DM’ers worden geselecteerd.

Wintermaanden

In de winter is het ook handig om andere sporten te beoefenen als het te koud is om te fietsen. Daar zijn deze extra sporten dus handig voor. Verder verzorgen we in het winterseizoen een spinningles speciaal voor Dutch Mountains leden. Sommige jaren hebben we zoveel voetballiefhebbers, dat we in de winter ook meedoen aan de zaalvoetbalcompetitie met FC Dutch Mountains. Dit is ongeveer één keer per twee weken op een dinsdagavond na onze training.

SCOREN

SCOREN is de sociale tak van de MUSST, de overkoepelende organisatie boven de Studenten Sportverenigingen (SSV’en) van Maastricht. Hierdoor werken 22 sportieve, en gezellige studentensportverenigingen (SSV’en) samen, in de eerste plaats om hun 1800 leden een top studententijd te bezorgen. Dit doen zij onder andere door samen borrels, feesten en cantussen te organiseren, door samen deel te nemen aan de vele leuke sportieve evenementen in en buiten Maastricht zoals nachtvolleybal, het B.A.R.T. toernooi, het GNSK, de Batavierenrace en ga zo maar door! Gezelligheid en sportiviteit gaan bij SCOREN namelijk samen, sport verbroedert en SCOREN helpt hieraan mee.

Met SCOREN maken we samen de studentensport in Maastricht bekender. Door meer studenten naar SSV’en te trekken zullen de sportprestaties beter worden, zodat Maastricht als studenten sportstad meer op de kaart komt te staan. De SSV’en die onder SCOREN vallen vertegenwoordigen Universiteit Maastricht tijdens menig toernooi georganiseerd door SSV’en in andere studentensteden, Nederlands Studenten Kampioenschappen (NSK’s) en tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Daarnaast spelen enkele verenigingen competitie in de reguliere competitie van de betreffende sportbonden.

Hoe bereikt SCOREN dit allemaal? De commissie SCOREN heeft de taak gekregen om deze doelen te verwezenlijken. Zo regelen zij bijvoorbeeld tijdens de INKOM een gezellige sportdag, lekkere barbecue, en een fantastisch afsluitend feest op de woensdag. Aan de andere kant zorgen zij ervoor dat SCOREN de hele INKOM opvalt en dat er nieuwe leden voor SSV’en bijkomen. Verder organiseren zij elders in het jaar een Sportgala, en een aantal Open Feesten.

SCOREN wil Maastricht als studentenstad veranderen en daar is jouw hulp bij nodig! Word lid en ga SCOREN! Kijk voor meer info over scoren en de andere SSV’s op scoren.nu