NSK!

Afgelopen weekend stond het Nederlands Studenten Kampioenschap
op het programma. De reis naar Dordrecht werd met een goede Dm-afvaardiging gemaakt.
De eerste wedstrijd op het programma was voor de niet-licentiehouders. Hier koersten zowel Xavier, Maarten en Max attent voorin. Uiteindelijk eindigde de koers (na stil te hebben gelegen vanwege een valpartij) in de verwachte sprint. Hierin wist Max in een van zijn laatste wedstrijden voor DM een toch nog mooie 4e plaats in de wacht te slepen, mede dankzij zijn door BikeMedical, body & bike solutions perfect aangemeten fietspositie. 

Maarten werd uiteindelijk 23e, waarmee hij ook nog het eindklassement in de studentencup in de wacht heeft gesleept. Xavier eindigde uiteindelijk nog op een 27e plek.
Bij de dames met licentie vertegenwoordigden Lieske en Sophie DM. Zeker voor Lieske stond er nog veel op het spel, aangezien ze ook nog haar leiderstrui van het studentencupklassement verdedigde. Nadat de winst al aan de dames in de kopgroep vergeven was, sprintte Lieske en Sophie in het peloton nog naar een respectievelijk 12e en 14e plaats. Helaas was dit voor Lieske niet genoeg om haar studentencuptrui veilig te stellen, al kan ze met een tweede plaats in het eindklassement zeker niet ontevreden zijn!
Bij de laatste koers van de dag was het de beurt aan Robbin, Robbert, Dennis en Yoram. Vooral Robbin maakte indruk door goed voorin te koersen en zelfs Dennis waagde nog een poging om weg te springen. Net voor het einde werd het peloton uit elkaar gereten door een valpartij. Robbin maakte handig gebruik van de rondevergoeding en kwam nog terug in het peloton om uiteindelijk op een mooie 18e plaats te finishen. Ook Robbert vocht zich terug en werd nog 40e. Voor Dennis en Yoram was het terugblaffen naar het peloton net iets te veel gevraagd en zij kwamen in een klein groepje achter het peloton binnen op de 60e en 59e plaats.
Kortom: een prima dag koers voor Team DM!

Geef een reactie