Studentencup

Elk jaar organiseren de verschillende studenten wielerverenigingen uit het land samen een serie wedstrijden voor studenten: de studentencup. De SWN (Studenten Wielersport Nederland) is de overkoepelende organisatie die de coördinatie en algemene klassementen bij houdt. Er zijn punten te verdienen voor een individueel en algemeen ploegenklassement. De leiders in de stand van de individuele klassementen mogen starten in een speciale leiderstrui.
Er wordt gestreden in de categorieën: Dames, Heren niet-licentie en Heren met licentie.

Deze wedstrijden zijn stuk voor stuk, of meteen als hele serie een ideale manier om het wedstrijd wielrennen eens uit te proberen. In de niet licentie categorie bij de mannen en bij de dames, waar de licentie en niet-licentie dames samen rijden, is het niveau geschikt voor zowel de ervaren als minder ervaren renners en rensters. Ook voor de licentiehouders zijn de studentencups een leuke aanvulling op hun kalender, de koers is immers zo hard als je hem zelf maakt!

Een wedstrijddag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en (meestal) een maaltijd om een gezellige dag studentenkoers compleet te maken.

Kalender en meer informatie

Voordat het nieuwe seizoen begint wordt de nieuwe wedstrijdkalender bekend gemaakt op de site van de SWN: http://www.studentenwielrennen.nl/.
Op deze site vind je ook veel andere informatie over de studentencup en de SWN.

Over de individuele wedstrijden volgt in de loop van het seizoen ook vanuit de wedstrijdcommissie de nodige informatie. De wedstrijdcommissie zorgt er (bij voldoende animo) ook voor dat het vervoer naar de wedstrijd vanuit de vereniging geregeld wordt.