Welkom

De leden van de Maastrichtse Studenten Mountainbike- en Wielervereniging Dutch Mountains gaan voor sport en gezelligheid! Wielrennen en Mountainbike kan bij ons op ieder niveau, van beginner die nog nooit op een racefiets of mountainbike heeft gezeten tot ervaren wedstrijdrenners met licentie. Naast sport is er ook genoeg tijd voor gezelligheid, zo hebben we maandelijkse activiteiten, drie ledenweekenden per jaar en meer dan genoeg gezelligheid tussendoor!
Dutch mountains - studenten mountainbiken en wielrennen in limburg

Winst in Kessel!

Zondag 9 april stond Team DM aan de start van de KNWU-wedstrijd in Kessel, een van de Limburgse criteriums voor amateurs. Robbin, Lars en Dennis mochten vanaf de laatste rijen vertrekken en hadden de grootste moeite om voorin te raken na de snelle start. Na enkele ronden voegde Lars zich echter bij Robbin in een omvangrijke kopgroep, maar Dennis zat gevangen in het peloton. Vooraan ontsnapten twee renners, waar onze DM coureurs de achtervolging op in zetten. Nadat zij, met uiteindelijk ook enige hulp van de rest van de groep, de aanval geneutraliseerd hadden, besloot Lars zelf het initiatief te nemen.
Het was echter de volgende aanval die meer succes had. Robbin sprong mee met een concurrent en zij bleven samen 15 ronden weg. Onderweg verzamelde hij punten bij de tussensprints, maar helaas strandde hij op één punt van de winnaar van dit klassement. Ook deze ontsnapping reikte niet tot het einde, maar DM bleef het initiatief nemen. Na verscheidene aanvalspogingen van Lars en Robbin, was het eerstgenoemde die in een kopgroep van drie naar de finish ging. Lars kwam als eerste de laatste bocht uit en hield deze positie vast tot op de streep. De eerste DM-overwinning in een KNWU-criterium sinds 2010!
Achter hem verraste Robbin zijn mede-achtervolgers door zijn afstopwerk in de laatste ronde in te ruilen voor een stevige aanval, om zo ook een vierde plaats veilig te stellen. Dennis sprintte nog naar een tweede plaats in het peloton, wat hem een plek net buiten de top 10 opleverde: 13e. Het was een zeer mooie koers, hopelijk kan DM zich op soortgelijke manier laten zien in de komende wedstrijden!

Studentencup Delft

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de eerste studentencup van het jaar en met een mooie delegatie werd er naar Delft afgereisd. Op het vlakke clubparcour van RWV de Spartaan werd er voor de vele DM afgevaardigden de eerste wedstrijdkilometers van het jaar gereden. Bij de vrouwen verliep de koers voorspoedig en reden SophieVon en SophieVanB in een kopgroep naar de streep. SophieVon kwam net een meter te kort in de sprint, maar behaalde desondanks een mooie 2e plaats en SophieVanB eindigde op de 6e plaats. Daarnaast reden Lieske (8e) en debutant Ella (15e) ook keurig mee en eindigden in het peloton.

Bij de niet-licentie heren stonden 5 DM’ers aan de start. Na een koers waarbij veel (mislukte) pogingen door Ruben, Yoram en Jannes werden ondernomen om los te komen van het peloton, eindigde Tom keurig als 8e. Hij was tevens de enige DM’er die de eindstreep haalde, want Frank, Ruben, Yoram en Jannes mochten een mooie DNF achter hun naam schrijven.

Het tweede dagsucces kon bij de licentie heren worden genoteerd. In de beginfase van de wedstrijd reed Lars mee met een kopgroep die uiteindelijk ook om de winst ging strijden. In de sprint kwam Lars net iets te kort om met de zege aan de haal te gaan, maar eindigde wel op een mooie 2e plaats. Daarnaast reed Dennis in een chasse patate nog naar de 9e plaats, werd Robbin in het peloton nog 14e en noteerde Jake een DNF.

   

Lasergamen

Donderdag 16 maart gingen de leden van Dutch Mountains naar de grotten van Valkenburg voor een spannende lasergame sessie. De groep werd opgedeeld in twee teams en zij gingen met elkaar de strijd aan. Na drie korte portjes kon het ‘groene team’ het speelveld juichend verlaten. Na afloop werd hun zege gevierd met een drankje en bittergarnituur. Kortom, het was een leuke avond!