Welkom

De leden van de Maastrichtse Studenten Mountainbike- en Wielervereniging Dutch Mountains gaan voor sport en gezelligheid! Wielrennen en Mountainbike kan bij ons op ieder niveau, van beginner die nog nooit op een racefiets of mountainbike heeft gezeten tot ervaren wedstrijdrenners met licentie. Naast sport is er ook genoeg tijd voor gezelligheid, zo hebben we maandelijkse activiteiten, drie ledenweekenden per jaar en meer dan genoeg gezelligheid tussendoor!
Dutch mountains - studenten mountainbiken en wielrennen in limburg

Ronde van Wolder

Bij de recreanten reed de delegatie van Dutch Mountains een zeer sterke koers. Christiaan Riemens, Mark Knoops en Peter Roozemond reden halfweg de wedstrijd vooruit samen met voormalig Grieks kampioen tijdrijden Neofytos Sakellaridis. Roozemond wist de koers vervolgens keurig af te maken door de sprint-a-deux te winnen van Sakellardis.

De wedstrijd bij de mannen zonder licentie kenmerkte zich door de relatieve grote groep renners die samenbleven. Van deze groep wist Guus Schutte van NSWV Mercurius in de finale weg te rijden, waardoor hij glorieus solo over de finish kwam.

Met deze soloactie was de toon voor de dag meteen gezet. Zowel de koers bij de dames als bij de heren met licentie werd namelijk al vrij vroeg beslist doordat de sterkste man en vrouw uit de koers het hazenpad kozen. Bij de dames was het Esmee Peperkamp, eveneens van Mercurius, die solo iedereen kapot reed, en bij de mannen wist Lars Quaedvlieg hetzelfde te flikken door zijn turboHansvetmotor aan te zetten. Chapeau!

Studentencup Enschede

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de derde studenten cup van het jaar. Vijf DM’ers legde te lange reis naar Enschede af waar Klein Verzet de wedstrijd organiseerde. In tegenstelling tot alle andere wedstrijden startte te mannen en de vrouwen tegelijkertijd wat resulteerde in een spannende wedstrijd voor de kijkers. Bij de vrouwen wist Lieske als snel te ontsnappen naar de kopgroep waardoor Ella en Lotte hun best deden om het peloton af te stoppen. Uiteindelijk wist Lieske naar een mooie tweede plaats te fietsen en was missie geslaagd. Bij de mannen mochten Jannes en Tom DM vertegenwoordigen. Na een harde wedstrijd op het mooie parcours finishte beide heren in het peloton met de eindsprint.

Studentencup Wageningen

Afgelopen zaterdag vond de tweede studentencup van het jaar plaats in Wageningen georganiseerd door Hellingproof. Tijdens de vrouwenrace wist Lieske naar een tweede plek te sprinten, haar eerste podiumplek van het seizoen. Bij de mannen zonder licentie waren er drie mannen van DM. Debutant Paul en Tom finishte in het peloton en Thom sprintte naar een zesde plek.