Welkom

De leden van de Maastrichtse Studenten Mountainbike- en Wielervereniging Dutch Mountains gaan voor sport en gezelligheid! Wielrennen en Mountainbike kan bij ons op ieder niveau, van beginner die nog nooit op een racefiets of mountainbike heeft gezeten tot ervaren wedstrijdrenners met licentie. Naast sport is er ook genoeg tijd voor gezelligheid, zo hebben we maandelijkse activiteiten, drie ledenweekenden per jaar en meer dan genoeg gezelligheid tussendoor!
Dutch mountains - studenten mountainbiken en wielrennen in limburg

NCK Dronten

Een ware primeur op het einde van het seizoen. Als seizoensafsluiter wist Team DM niet alleen een mannenteam, maar voor het eerst ook een vrouwenteam af te vaardigen naar het NCK. Het kampioenschap ploegentijdrit is een waar spektakelstuk en werd dit weekend bijna heroïsch in een regenachtig Dronten. Het NCK kende een sterk bezettingsveld waarbij ook profrenners aan de start stonden. Zo waren o.a. Anna van der Breggen en Amy Pieters aanwezig bij de vrouwen en maakten Wilco Kelderman en Dylan van Baarle hun opwachting bij de mannen.

Met Polly als volgauto werden eerst de vrouwen en daarna de mannen over het parcours gesteund door bestuurder Merel en ingevlogen ploegleiders Lars en Lieske.
Lotte, Ires, Ella en Sophie bereikten na 34 km met een gemiddelde van 37,3 km/u (!) de finish. Hiermee wisten ze een knappe 24e plek te bemachtigen.
Robbin, Dennis, Jannes, Christiaan, Peter en Thom haalden een gemiddelde van 46,2 km/u (!) over hun 51 km. Daarmee eindigden ze op een mooie 39e plaats tussen de grote namen.

 

Tweemaal Nederlands Studenten Kampioen voor DM!

Het Nederlands Studenten Kampioenschap in Amsterdam, georganiseerd door SKITS Amsterdam, was een groot succes voor Dutch Mountains. Zowel bij de niet-licentie dames, waar Lieske Coumans met een lange sprint naar de overwinning reed, als bij de niet-licentie heren, waar Thom Severijn in zijn allereerste koers na een indrukwekkende solo juichend over de finish kwam, konden we de bloemen mee naar huis nemen. Ook in de andere categorieën werd fel gestreden, maar daar stond helaas geen DM-er meer op het podium. Lars Quaedvlieg mocht na afloop nog wel op het podium vanwege zijn tweede plek in de eindstand van het SWN Studentencup klassement.

Met dank aan Mengelers Groep Landgraaf voor de service aan onze ploegauto afgelopen week konden we weer op Polly vertrouwen om op tijd in Amsterdam aan te komen 🙂

Finale Clubcompetitie

Afgelopen woensdag vond de finale van de clubcompetitie plaats! Het algemeen klassement kon nog steeds veranderen aangezien er in deze finale dubbele punten gewonnen konden worden.

De finale vond plaats op de wielerbaan in Geleen, waar we begonnen met een tijdrit van een rondje die Frank wist te winnen in een tijd van 37.44 seconden. Het volgende onderdeel was een afvalkoers, die Thom op zijn naam wist te schrijven. Dit leek hem uit te dagen, want Thom won met gemak ook het derde en vierde onderdeel: de sprint en de normale koers.

De grote winnaar van het evenement was duidelijk Thom, gevolgd door Frank op de tweede plek en Ivo op de derde plek. Ivo heeft ons allen laten zien dat hij een waardige wedstrijdcommissaris van Dutch Mountains is.

De race bij de vrouwen was minder spannend. Lotte was de enige vrouwelijke fietser die aanwezig was bij de race. Ze sloot aan bij de mannen en was toch nog een sterke tegenstander.

Uiteindelijk is het algemeen klassement niet veranderd. Hierbij feliciteren wij de clubkampioenen van Dutch Mountains 2016-2017: Lars Quaedvlieg en Lotte Jansen.