Welkom

De leden van de Maastrichtse Studenten Mountainbike- en Wielervereniging Dutch Mountains gaan voor sport en gezelligheid! Wielrennen en Mountainbike kan bij ons op ieder niveau, van beginner die nog nooit op een racefiets of mountainbike heeft gezeten tot ervaren wedstrijdrenners met licentie. Naast sport is er ook genoeg tijd voor gezelligheid, zo hebben we maandelijkse activiteiten, drie ledenweekenden per jaar en meer dan genoeg gezelligheid tussendoor!
Dutch mountains - studenten mountainbiken en wielrennen in limburg

NSK mountainbike

Afgelopen zaterdag deden 3 van onze leden mee aan het Nationale Studenten Kampioenschap Mountainbiken in Nijmegen. Het weer was perfect en het parcours technisch. Na een open start en voor sommigen 3,5 rondes, voor anderen 4,5 later bereikten ze allemaal de finish. Het was een leuke eerste MTB race voor de drie leden en er is dan ook zeker behoefte aan meer!

Studentencup Delft

Afgelopen zaterdag vond de eerste studentencup van het jaar al weer plaats in Delft! Gelukkig zat het weer mee en was DM goed vertegenwoordigd in alle categorieën De dames mochten als eerste van start gaan met 4 DM’sters op de startlijst. Lieske, de afgelopen jaar Nederlands kampioene studenten is geworden in Amsterdam, maakte haar debuut in haar nieuwe Nederlands kampioen trui. In haar nieuwe ‘tricot’ sprintte ze naar de 11e plaats in het peloton. Lotte had een sterke sprint en eindigde op een mooie 5e plaats en Ella eindigde ook in het peloton. Renate moest helaas een DNF achter haar naam noteren doordat ze ziekjes aan de start verscheen.

Na de race van de dames, was het de beurt van de jongens zonder licentie om van start te gaan. 6 DM’ers verschenen aan de start, waaronder twee debutanten: Mathijs en Laurent. Laurent noteerde helaas een DNF achter zijn naam en Mathijs finishte in het peloton samen met Yoram en Frank. De uiteindelijke massasprint resulteerde in twee top 10 plekken voor DM: Jannes sprintte naar de 9e plek en Thom die, net als Lieske, zijn debuut maakte als Nederlands kampioen studenten (in zijn Nederlandse kampioen trui) sprintte naar een 3e plek! Daarmee sleepte Thom de eerste prijs van dit seizoen voor DM binnen!

De mannen met licentie gingen als laatst van start. Ondanks dat Lars en Ivo maar met zijn tweeën DM moesten vertegenwoordigen in deze categorie, waren ze niet bang om aan te vallen. Na een spannende race kwam Lars erg dichtbij de overwinning, maar helaas kwam hij een paar centimeters te kort in de eindsprint wat resulteerde in een mooie tweede plaats. Ivo finishte in een nette 7e plek.

Uiteindelijk was het een mooie en gezellige dag, met twee mooie podiumplekken en een derde plek in het ploegenklassement! We willen graag WTOS Delft bedanken voor de mooie foto’s en voor de organisatie van de wedstrijd. Hopelijk zien we iedereen terug tijdens de volgende studentencup in Wageningen op 14 april!

Trainingsweek Spanje

Afgelopen zaterdag is een groep leden van de Eindhovense studentenwielrenvereniging Squadra en Dutch Mountains teruggekeerd na een mooie trainingsweek in het zuiden van Spanje.

De nodige kilometers werden afgelegd in de bergen van Andalusië om in vorm te raken voor aankomend seizoen. Natuurlijk was er ook genoeg tijd om te ontspannen in de zon, om lekkere tapas te eten en om de temperatuur van de zee te testen. Het was een week met veel fietsen en gezelligheid, we kijken al uit naar volgend jaar!