Wedstrijden rijden voor DM

Rijd je al wedstrijden of wil je wedstrijden gaan rijden? Kom ons TeamDM versterken!
Om het wedstrijdrijden uit te proberen kun je met een lidmaatschap bij DM, de studentenwedstrijden en de trainingswedstrijden die in de omgeving georganiseerd worden rijden.
Wil je meer? Dan is een licentie bij de KNWU je beste vervolgstap. Afhankelijk van je licentie (sportklasse, amateur, belofte/elite) kun je aan alle wedstrijden voor die categorie in binnen en buitenland deelnemen. Zowel in de mannen als vrouwen categorieën hebben er verschillende leden ervaring met het wedstrijdrijden in een DM-shirt en is er altijd iemand die je van informatie of hulp kan voorzien. Uiteraard kun je voor informatie ook terecht bij de wedstrijdcommissie. Met een licentie via DM kun je in principe deelnemen aan alle wedstrijden die voor jouw categorie georganiseerd worden, behalve de klassiekers waar je enkel met een ploeg aan kunt deelnemen (dit zijn meestal de elite/belofte wedstrijden). DM heeft helaas niet genoeg renners om een volledig wedstrijdteam naar de grote wedstrijden af te vaardigen. Wil je deze wedstrijden toch rijden? Dan is het handiger om een licentie bij een nabijgelegen club, met wel een elite/belofte wedstrijdteam, aan te vragen. Als je een licentie elders aanvraagt, kun je uiteraard wel gewoon lid zijn bij DM.

Voor vragen over wedstrijdenrijden voor DM kun je altijd terrecht bij de huidige wedstrijdcommissaris.

Hoeveel kosten kan ik verwachten en wat moet ik allemaal regelen?

In een studentenleven is geld een belangrijke factor, zeker in een sport die toch al niet de goedkoopste is. Om het wat inzichtelijk voor je te maken hieronder een kort overzicht van de basis stappen en kosten die komen kijken bij het wedstrijdrijden.

Stap 1: Geef bij de wedstrijdcommissaris aan dat je een licentie of een basislicentie wil aanvragen. Een basislidmaadschap wordt voor je geregeld, je ontvangt een bevestigingsmail en je lidmaatschapskaart in de brievenbus. Vraag je een licentie aan, dan krijg je een inlogcode voor de site van de KNWU toegestuurd en je kunt beginnen met je licentie aanvraag. De stappen wijzen zich dan ongeveer vanzelf. Het licentiesysteem en de kosten zijn vanaf 2018 duidelijk anders dan voorheen. Bij twijfels zijn er binnen DM voldoende leden die je kunnen helpen met de juiste licentiekeuze. Wat de verschillende licenties kosten vind je hier.

Stap 2: Een chip aanvragen. Om wedstrijden te rijden heb je een chip van MyLaps nodig. Deze kun je via de KNWU huren of kopen. Een overzicht van deze kosten vind je hier. Als je al een chip hebt, hoef je deze enkel te registeren in je persoonlijke KNWU pagina. Voor een studentencup heb je geen chip nodig.

Stap 3: Inschrijven met mogelijk inschrijfgeld. Afhankelijk van welke wedstrijd je wilt rijden, kan het zo zijn dat je inschrijfgeld moet betalen. Dit wordt bij de inschrijving vermeld en kost gemiddeld zo’n €5,- (in Nederland en België). Hoe het inschrijfgeld betaald moet worden, wordt ook bij de informatie voor de specifieke wedstrijd vermeld.

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem vooral even contact met ons op via wedstrijdcie.dm@gmail.com en we helpen je graag!

De wedstrijddag
De wedstrijdcommissie doet haar best om zo veel mogelijk wedstrijden en in ieder geval de wedstrijden van de studentencup samen te rijden. Op deze manier wordt het een gezellig teamuitje en zijn de reiskosten in de hand te houden. Op overige wedstrijddagen is het uiteraard ook mogelijk om met mede DM’ers naar de koers af te reizen. Een gezamenlijke wedstrijdkalender wordt via de wedstrijdcommissie verstrekt.

In de onderstaande link is een overzicht te vinden met de wedstrijden voor 2018!
Calendar 2018-Race-cyclo-tours

Voor meer informatie over de wedstrijden verwijzen we je graag naar de websites van de desbetreffende wielerbonden:

Waalse wielerbond

Vlaamse wielerbond

Nederlandse wielerbond