Trainingen

Wielrennen 

Er zijn iedere week 4 officiële DM trainingen, die allen onder leiding staan van een trainer van UM Sport of iemand van het bestuur. De trainingen zijn op dinsdagavonden, woensdagmiddagen en zondagochtenden. De verzamelplek voor iedere training is de ingang van UM SPORT.

Dinsdagavond:

In de zomer vertrekken we op dinsdagavond om 18:00 voor een rit van 50 tot 80 kilometer (afhankelijk van hoe laat het donker wordt en het weer) onder leiding van het bestuur. Nadat de wintertijd is ingegaan ruilen we wielrennen om voor spinnen in UM SPORT, waar we een uurtje flink ons best mogen doen.

Donderdagmiddag

Donderdag is er om 12:30 eerst een wedstrijdtraining voor de meer ervaren wielrenners. Dit houdt in dat er twee uur lang op een hoog tempo gefietst wordt. Om 14:30 uur is de reguliere DM training die toegankelijk is voor alle leden. Beide ritten duren twee uur en staan onder leiding van een trainer van UM SPORT. In de winter beginnen allebei de trainingen wel een half uur eerder.

Zondagochtend:

Op zondagochtend begint de training om 10.00 uur voor een rit van anderhalf tot drie uur, afhankelijk van het weer. Deze training staat onder leiding van het bestuur en verandert niet in de wintertijd. Om aan deze training mee te doen word er gevraagd voor vrijdag 12:00 het te laten weten aan het bestuur.

Mountainbike

Voor de mountainbikers zijn er twee officiële trainingen per week: één op dinsdagavond om 18.30 voor een rit van een uur tot twee en een half uur, afhankelijk van het weer. Deze trainingen zijn alleen in de zomer, in de winter kunnen de mountainbikers natuurlijk ook spinnen.

De tweede training is op zondagochtend voor een rit van een uur tot twee en een half. Ook dit is afhankelijk van het weer.