Welkom

De leden van de Maastrichtse Studenten Mountainbike- en Wielervereniging Dutch Mountains gaan voor sport en gezelligheid! Wielrennen en Mountainbike kan bij ons op ieder niveau, van beginner die nog nooit op een racefiets of mountainbike heeft gezeten tot ervaren wedstrijdrenners met licentie. Naast sport is er ook genoeg tijd voor gezelligheid, zo hebben we maandelijkse activiteiten, drie ledenweekenden per jaar en meer dan genoeg gezelligheid tussendoor!
Dutch mountains - studenten mountainbiken en wielrennen in limburg

Hervatting donderdagtrainingen

Goed nieuws! Na uitvoerig overleg is ook ons protocol voor het hervatten van de trainingen goedgekeurd! Gezien de huidige corona-reglementen hebben wij als bestuur samen met UM Sports besloten om vooralsnog alleen de donderdagtrainingen te hervatten in de vorm van techniektrainingen, onder leiding van onze trainer Edo. Het zal gaan om bijvoorbeeld bochtentraining of intervaltrainingen, waarbij gemakkelijk de 1,5 meter regel in acht kan worden genomen.

Dit betekent dat vanaf donderdag 4 juni de donderdagtrainingen van 12:30 en 14:30 weer mogen beginnen met een maximaal aantal deelnemers van 9 leden (inclusief trainer 10). Om deel te nemen aan de training is het belangrijk dat je het protocol volledig hebt gelezen en je aan alle regels houdt. Vanwege het maximaal aantal deelnemers is het belangrijk dat je je vooraf inschrijft.

Mocht je nog geen lid zijn en graag een keertje mee willen trainen? Stuur ons dan een berichtje!

November Ledenweekend

Halverwege november kwam er een einde aan het heerlijke warme fietsweer. Hoog tijd voor een ledenweekend van Dutch Mountains dus! Op vrijdagmiddag kwamen een groep DM leden bijeen voor het gebouw van UM-Sports om samen door de kou naar de herberg te fietsen – “De Koestal”, in St. Pieters-Voeren, net over de grens. De eerste nacht werd er gezellig gedanst en gefeest tot diep in de nacht; de dag erna werd er pas in de middag ontbeten.
Toen alle leden bijgekomen waren van de wilde avond ervoor, vertrokken we naar Mosaqua, een tropisch zwembad in Gulpen. Na gillend de glijbanen af te zijn gegaan werd er al flink gebabbeld in de bubbelbaden over wat er die avond zou plaatsvinden: de cantus.
Na het douchen reden de leden terug naar de Koestal voor het avondeten; heerlijke hamburgers bereid door Ronald samen met friet van Willem. Hierna begon de cantus; Io Vivat! Het praesidium, bestaande uit Barry en Titi, zorgde voor een onvergetelijke avond met veel gelach, gezang en gezelligheid. Na de cantus werd er weer enthousiast gedanst als de nacht ervoor, dit keer werden er kreten geslaakt als “In de hond!”, “Kurk!”, “Adje bestuur!”, en nog meer.
Na wederom een korte nacht werd er schoongemaakt en ontbeten alvorens we aanvingen terug te fietsen naar Maastricht.