Welkom

De leden van de Maastrichtse Studenten Mountainbike- en Wielervereniging Dutch Mountains gaan voor sport en gezelligheid! Wielrennen en Mountainbike kan bij ons op ieder niveau, van beginner die nog nooit op een racefiets of mountainbike heeft gezeten tot ervaren wedstrijdrenners met licentie. Naast sport is er ook genoeg tijd voor gezelligheid, zo hebben we maandelijkse activiteiten, drie ledenweekenden per jaar en meer dan genoeg gezelligheid tussendoor!
Dutch mountains - studenten mountainbiken en wielrennen in limburg

NSK en het NCK

Alweer een tijdje terug, maar toch nog een bedankje aan de leden die hun uiterste best hebben gedaan op het NCK en het NSK. Het kampioenschap tijdrijden was achteraf gezien best een succes door flink afzien van de onze deelnemers. Het NSK was niet gelijk aan het spektakel van het jaar 2017, maar nog steeds valt er niet over te klagen.

Ook bedankt aan al onze sponsoren die hieraan meedoen weer mogelijk hebben gemaakt.

Oktoberledenweekend naar de Ardennen

Afgelopen weekend (12- 14 oktober) is Dutch Mountains weer afgereisd naar Malmedy om eens lekker te gaan fietsen in de Ardennen (en Luxemburg). Nadat we op de heenreis wat tegenslagen te verwerken kregen, kwamen we aan in ons huisje, waar het eten al lekker klaar was gemaakt door degene die met de auto afgereisd waren. Nadat de buikjes vol waren en de avond om was, ging langzamerhand iedereen naar de overvloed aan bedden toe, en werd rust gepakt voor de tocht op zaterdag. Op zaterdagochtend was niet iedereen even fris, maar ging toch iedereen op pad voor een avontuur door (on)bekend terrein. Het is vanzelfsprekend dat de tochten episch en toch ook wel zwaar waren, maar met zulk oktoberweer (25 graden voor als iemand dit over een jaar nog leest) was er geen reden om binnen te blijven. Toen ’s avonds iedereen weer thuis was, de laatsten na ruim 7 uur onderweg te zijn geweest, stond alweer een goed gerecht klaar. Hierna ging het merendeel van de groep bowlen en wat drinken, de rest genoot van de glijbaan. Kortom weer een top avond al kon niet iedereen genoeg rust nemen voor de terugrit op zondag. De zondagsrit terug naar Maastricht was er eentje met de wind vol mee, dus er werd best wel hard gekoerst door de snelste groep, eigenlijk haalde iedereen een spectaculair gemiddelde en vele pr’s op strava.

Kortom, het was een episch niet te vergeten weekend en er is de hoop dat het volgend jaar weer zulk mooi weer is en dat het hogedrukgebied nu ook nog even blijft hangen, want dan krijgen we een zeer schone herfst.

Bedankt aan alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van dit weekend en ook aan alle leden die er waren om het weekend top te maken.Hopelijk tot het volgende weekend in november of tot op een der trainingen.

Ben jij student en geïnteresseerd in fietsen? Fiets dan een keer mee tijdens onze open trainingen!

Elke week hebben wij twee open trainingen, dinsdag om 18:30 en zondag om 10:00. We verzamelen altijd voor het Universitair Sportcentrum (UM Sports). Beide trainingen duren 2 uur en is zowel voor racefietsers als mountainbikers. Als je nog geen fiets of helm hebt, laat het ons dan weten! Wij hebben namelijk een paar clubfietsen en helmen tot onze beschikking. Als je nog meer vragen hebt, stuur dan een mailtje naar: [email protected]. Hopelijk zien we je bij een van onze open trainingen!