Studentencup Delft

Afgelopen zaterdag vond de eerste studentencup van het jaar al weer plaats in Delft! Gelukkig zat het weer mee en was DM goed vertegenwoordigd in alle categorieën De dames mochten als eerste van start gaan met 4 DM’sters op de startlijst. Lieske, de afgelopen jaar Nederlands kampioene studenten is geworden in Amsterdam, maakte haar debuut in haar nieuwe Nederlands kampioen trui. In haar nieuwe ‘tricot’ sprintte ze naar de 11e plaats in het peloton. Lotte had een sterke sprint en eindigde op een mooie 5e plaats en Ella eindigde ook in het peloton. Renate moest helaas een DNF achter haar naam noteren doordat ze ziekjes aan de start verscheen.

Na de race van de dames, was het de beurt van de jongens zonder licentie om van start te gaan. 6 DM’ers verschenen aan de start, waaronder twee debutanten: Mathijs en Laurent. Laurent noteerde helaas een DNF achter zijn naam en Mathijs finishte in het peloton samen met Yoram en Frank. De uiteindelijke massasprint resulteerde in twee top 10 plekken voor DM: Jannes sprintte naar de 9e plek en Thom die, net als Lieske, zijn debuut maakte als Nederlands kampioen studenten (in zijn Nederlandse kampioen trui) sprintte naar een 3e plek! Daarmee sleepte Thom de eerste prijs van dit seizoen voor DM binnen!

De mannen met licentie gingen als laatst van start. Ondanks dat Lars en Ivo maar met zijn tweeën DM moesten vertegenwoordigen in deze categorie, waren ze niet bang om aan te vallen. Na een spannende race kwam Lars erg dichtbij de overwinning, maar helaas kwam hij een paar centimeters te kort in de eindsprint wat resulteerde in een mooie tweede plaats. Ivo finishte in een nette 7e plek.

Uiteindelijk was het een mooie en gezellige dag, met twee mooie podiumplekken en een derde plek in het ploegenklassement! We willen graag WTOS Delft bedanken voor de mooie foto’s en voor de organisatie van de wedstrijd. Hopelijk zien we iedereen terug tijdens de volgende studentencup in Wageningen op 14 april!

Geef een reactie